Un marinar polonez in varsta de 54 de ani a fost salvat duminica in largul La Reunion dupa ce a plutit in deriva timp de sapte luni, in Oceanul Indian, potrivit spuselor sale, a anuntat marti seara Societatea Nationala franceza de Salvare pe Mare (SNSM), relateaza News.ro citand AFP.

Ambarcatiunea improvizata a acestui marinar de nationalitate poloneza a fost reperata in largul coastelor de nord de catre un velier, care a alertat echipele de interventie.

O ancheta a fost deschisa de Jandarmerie, in vederea stabilirii circumstantelor aventurii traite de marinar.

Barbatul a declarat ca se afla in deriva pe mare de sapte luni.

El a spus ca a plecat pe mare in mai, din Uniunea Comorelor, situata la sud-est de Africa.

El intentiona sa se duca in Africa de Sud ca sa-si gaseasca un loc de munca.

Ambarcatiunea sa, o salupa de salvare de pachebot, pe care el a amenajat-o, a cazut foarte repede in pana, potrivit spuselor sale.

Fara vreun mijloc de comunicare si fara instrumente de navigatie - pe care spune ca le-ar fi spart - si cu provizii pentru o luna, marinarul afirma ca a plutit in deriva intre Maldive, Indonezia si Insula Mauritius, dupa care a fost salvat in largul La Reunion.

Cu pisica sa drept singur insotitor, barbatul spune ca a supravietuit mancand o jumatate de plic de supa chinezeasca pe zi, uneori alaturi de ceea ce a pescuit.