Aproape jumatate dintre germani sunt de parere ca Angela Merkel ar trebui sa demisioneze din functia de cancelar inaintea viitoarelor alegeri legislative din 2021, indica un sondaj realizat de Yougov, la solicitarea Deutsche Presse-Agentur (dpa), si publicat miercuri, scrie Agerpres.

Potrivit sondajului, 47% dintre cei intervievati au declarat ca ar dori ca dna Merkel sa demisioneze inainte de viitoarele alegeri, si numai 36% ca ar dori ca sefa guvernului sa incheie un al patrulea mandat.

Comparativ cu luna octombrie, ancheta de opinie arata ca sprijinul fata de cancelarul Merkel a scazut. Un sondaj realizat atunci tot de YouGov, imediat dupa alegerile federale de pe 24 septembrie, indica faptul ca 36% dintre respondenti erau favorabili unei plecari din functie inainte de termen a cancelarului, iar 44% erau de opinie contrara.

Blocul conservator CDU/CSU si social-democratii incep pe 7 ianuarie discutii exploratorii care ar putea conduce fie la refacerea 'marii coalitii', fie la un guvern minoritar condus de Angela Merkel.

Un esec total al acestor discutii ar insemna, cel mai probabil, organizarea de alegeri anticipate in 2018.