Mai multe persoane au fost ranite in urma viscolului si a rafalelor puternice de vant care au perturbat traficul in nordul si centrul Japoniei, conform media locale citate miercuri de DPA citata de Agerpres.

Un sistem de joasa presiune a condus, marti, la depunerea unui strat de zapada de 50-70 de centimetri in zonele de pe coasta Marii Japoniei si in prefectura Nagano si de peste 30 de centimetri in asezarea Otoineppu de pe insula Hokkaido, au informat serviciul public de radio si televiziune din Japonia NHK si cotidianul Hokkaido Shimbun.

Peste zece persoane au fost ranite in Hokkaido in urma unor accidente produse in trafic din cauza viscolului si a ghetii de pe carosabil, potrivit publicatiei amintite.

Valurile inalte si rafalele puternice de vant au doborat un far de 16 metri inaltime din portul Rumoi de pe insula, iar circa o suta de vehicule au ramas blocate in orasul Nayoro.

Zeci de zboruri si circa 400 de curse feroviare au fost anulate marti in Hokkaido si in zonele de pe coasta Marii Japoniei, au anuntat operatorii de transport.

Agentia de Meteorologie din Japonia a emis o avertizare de viscol, risc crescut de producere a unor avalanse si de valuri inalte, valabila pana joi.

Ninsori de pana la 80 de centimetri sunt prognozate in prefectura Niigata, de pana la 70 de centimetri in prefectura Nagano si Gunma si nord-estul Japoniei si de pana la 40 de centimetri in Hokkaido, conform agentiei.