Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin a anuntat marti sanctiuni impotriva a doi oficiali nord-coreeni, despre care afirma ca ar coordona programul de rachete balistice al Phenianului. Conform anuntului lui Mnuchin, este vorba despre Kim Jong Sik and Ri Pyong Chol, carora nu le vor mai fi permise tranzactii cu cetateni sau cu firme din SUA, potrivit news.ro.

"Trezoreria vizeaza lideri ai programului nord-coreean de rachete balistice, in cadrul campaniei avand ca scop exercitarea uneri presiuni maxime pentru a izola Coreea de Nord, astfel incat Peninsula Coreeana sa fie complet denuclearizata", a declarat secretarul american al Trezoreriei. El a precizat ca decizia vine ca urmare a sanctiunilor impuse de ONU in vederea blocarii oricarei modalitati prin care Coreea de Nord ar putea obtine fonduri ilicite.

Departamentul Trezoreriei a inscris deja pe lista sanctiunilor opt banci nord-coreene si peste 20 de cetateni nord-coreeni care lucreaza in state precum China, Rusia si Libia, precizeaza CNN.