¬36 de opozanti ai presedintelui Nicolas Maduro, care erau incarcerati in inchisori din Venezuela, au fost eliberati, sambata seara si duminica, relateaza presa internationala, potrivit News.ro. "36 de detinuti politici au fost eliberati ieri si azi", a anuntat pe Twitter Alfredo Romero, directorul organizatiei de aparare a drepturilor omului Foro Penal.

Alfredo Romero ii reproseaza insa presedintelui ca nu a anuntat o amnistie pentru toti cei aproximativ 270 de militanti ai opozitiei care sunt incarcerati in prezent in Venezuela. "Ar fi trebuit sa ii elibereze pe toti", a adaugat el.

Printre detinutii eliberati se numara primarul din Irribarren, Alfredo Ramos, condamnat la sfarsitul lunii iulie la 15 luni de inchisoare, precum si 12 politisti din Chacao si mai multi opozanti din Caracas.

Sambata, guvernul din Venezuela a anuntat ca va elibera inainte de Craciun 80 de opozanti. Delcy Rodriguez, Presedinta Adunarii Constituante, a recomandat ca in cazul celor 80 pedeapsa cu inchisoarea sa fie inlocuita cu munca in folosul comunitatii.