Cel putin 37 de persoane au murit intr-un incendiu care a avut loc intr-un centru comercial din Davao, oras din sudul Filipinelor, regiunea deja afectata de o furtuna violenta, au anuntat duminica autoritatile locale, citate de AFP.

Drama indoliaza din nou arhipelagul, inaintea sarbatorilor de Craciun, in aceasta tara majoritar catolica, in conditiile in care 208 oameni au murit si 70.000 au fugit in urma trecerii furtunii tropicale Tembin in zona sudica a tarii.

Presedintele Rodrigo Duterte, nascut in Davao, unde a fost primar mai multe decenii, s-a deplasat in zona in noaptea de sambata spre duminica si le-a spus rudelor victimelor, adunate in apropierea centrului comercial, ca sunt sanse "zero" sa fie regasiti supravietuitori.

Davao, situat la circa 1.000 km de Manila, pe insula Mindanao, este cel mai mare oras din sudul tarii, cu 1,5 milioane de locuitori.

Pompierii au recuperat duminica dimineata un prim cadavru, iar incendiul era sub control, a declarat primarul actual al orasului, Sara Duterte, fiica presedintelui.

Echipele de salvatori considera ca toate persoanele care se aflau in cladire au murit: "Cred ca nimeni nu ar fi putut supravietui in mojlocul acelei calduri si a fumului foarte dens".