Clientii unui bar din Vilalba, un oras din nord-vestul Spaniei, au castigat impreuna, vineri, suma de 220 de milioane de euro la traditionala loterie organizata de Craciun in aceasta tara, informeaza DPA.

"Nici nu pot sa-mi dau seama cat de multi bani inseamna aceasta suma", a declarat Pillar, patroana barului si comercianta de bilete la loterie, adaugand ca si numele ei se afla pe lista castigatorilor, scrieAgerpres.

Premiile totale din acest an au fost de 2,4 miliarde de euro, iar cel mai mare dintre premiile individuale - denumit "El Gordo" - este de 4 milioane de euro.

In total, 160 de premii principale sunt atribuite in cadrul acestei loterii, intrucat fiecare dintre cele 100.000 de numere este vandut de 160 de ori.

Multi dintre spanioli aleg sa cumpere o zecime dintr-un tichet de loterie, contra sumei de 20 de euro, in loc sa achizitioneze un bilet integral, care costa 200 de euro. In acest fel, premiile castigate la loteria spaniola sunt distribuite unui numar mai mare de persoane.

Regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei a fost cel mai mare castigator de premii in 2017. Locuitorii din aceasta regiune au castigat impreuna 520 de milioane de euro, a anuntat LAE, organizatorul loteriei.

Extragerile au loc in fiecare an pe 22 decembrie.

Loteria, organizata in acest an la Teatro Real - sediul Operei din Madrid - in cadrul careia sunt atribuite numeroase premii de mai mica valoare, dureaza de obicei peste trei ore.

Numerele norocoase sunt extrase de un grup de copii, care scot bile de lemn din doua sfere de mari dimensiuni si, apoi, incep sa cante cu voci suave si sa anunte in aceasta maniera insolita numerele inscrise pe fiecare bila.

Premiul cel mare poate sa ajunga la 680 de milioane de euro, insa el este impartit de obicei intre cateva mii de detinatori de bilete.

La aceasta traditie, ce a debutat in urma cu peste 200 de ani, in 1812, participa milioane de spanioli, care iau cu asalt site-urile organizatorilor si stau la cozi impresionante in fata magazinelor din intreaga tara pentru a cumpara bilete la loterie.

Multi rezidenti spanioli cumpara tichete in grup, iar companiile, barurile si asociatiile profesionale ofera adeseori angajatilor si clientilor lor bilete la aceasta loterie. In ziua extragerii, spaniolii se reunesc in fata televizoarelor in speranta ca vor auzi corul de copii cantand numerele inscrise pe biletele lor.