Un sofer roman in varsta de 40 de ani, domiciliat la Freiburg, in sud-vestul Germaniei, a fost condamnat vineri la inchisoare pe viata de un tribunal din Freiburg, fiind gasit vinovat de violarea si asasinarea unei tinere alergatoare in noiembrie 2016, transmit AFP si dpa, citate deAgerpres.

Inculpatul, prezentat sub numele de Catalin C., care mai este suspectat si de moartea unei frantuzoaice in Austria, in 2014, a fost gasit vinovat de violarea si asasinarea tinerei Carolin Gruber, de 27 de ani. Victima a fost agresata in timp ce facea jogging intr-o padure din Freiburg, in apropierea frontierei cu Franta.

In deschiderea procesului, la 22 noiembrie, inculpatul a marturisit ca a lovit-o mortal pe tanara cu o 'sticla de Schnaps', dar nu a recunoscut ca ar fi violat-o. 'Stiu ca ceea ce am facut este de neiertat. A existat agresivitate in mine, dar fara nicio motivatie sexuala', a declarat el intr-o scrisoare citita de avocat in instanta.

Inculpatul s-a declarat 'socat' de gestul sau, pe care nu si-l poate explica, sustinand ca era 'beat' si 'depresiv' in momentul comiterii faptelor.

Conform elementelor anchetei, victima a fost violata si apoi lovita de mai multe ori in cap cu un drug de fier. Trupul tinerei a fost gasit la cateva zile dupa disparitie.

Suspectul, domiciliat in regiunea Freiburg, a fost arestat in luna iunie.

El mai este suspectat ca a violat-o si ucis-o in ianuarie 2014, in Austria, pe frantuzoaica Lucile Klobut, o studenta de 20 de ani din regiunea Lyon. Tanara a fost gasita moarta in dimineata zilei de 12 ianuarie 2014, pe malul raului Inn la Kufstein, in Tirolul austriac, victima a mai multor lovituri violente la cap. Romanul i-ar fi marturisit crima unui expert psihiatric, potrivit agentiei germane dpa.