UPDATE 01:00 Separatistii catalani dispun de o majoritate absoluta in Parlamentul regional, cele trei partide pro independenta avand 70 de mandate din 135 si, prin urmare, pot guverna in cazul in care pot forma o coalitie, potrivit AFP si El Pais.Totusi, pe primul loc s-a situat partidul de centru antiindependentist Ciudadanos care a castigat 37 de locuri, fata de 25 cat avea cu doi ani inainte. Pentru Ciudadanos ramane deschisa posibilitatea unei coalitii cu Partidul Socialist si Partidul Popular.

HotNews.roFoto: Hotnews

1. Partidul de centru antiindependentist Ciudadanos care a castigat 37 de locuri

2. Partidul separatist Junts Per Cataluna - care-l sustine pe presedintele demis Carles Puigdemont - a obtinut 34 de mandate, potrivit numatorii oficiale.

3. Partidul separatist ERC al lui Oriol Junqueras, fostul vicepresedinte al Generalitat, se claseaza pe pozitia a treia, cu 32 de mandate.

4. Partidul Socialist catalan (PSC) se claseaza al patrulea, cu 17 mandate.

5. Partidul Popular (PP) al premierului spaniol Mariano Rajoy se pozitiineaza ultimul, cu 3 mandate

Anchetele realizate inainte de alegeri preziceau ca separatistii vor pierde controlul asupra parlamenului regional. Criza de independenta a afectat economia Spaniei si au determinat exodul afecerilor din Catalonia, cea mai bogata regiune, catre alte parti ale tarii. Mai mult de 3.100 de companii si-au mutat sediul incepand cu luna octombrie.