Un al patrulea soldat nord-coreean a dezertat in Coreea de Sud, iar militarii sud-coreeni au fost nevoiti sa traga focuri de avertisment dupa ce militarii ai pazei de fontiera nord-coreene s-au apropiat de linia de demarcatie, aparent cautandu-l pe fugar, transmite BBC, citat de news.ro.

Soldatul nord-coreean a traversat zona demilitarizata dintre cele doua state, putin dupa ora locala 8.00.

Este cel de-al patrulea militar nord-coreean care dezerteaza in acest an, incidentul avand loc dupa ce, in 13 noiembrie, un alt militar a fost impuscat in timp ce trecea in Coreea de Sud, in zona localitatii Panmunjom.

Joi, Ministerul sud-coreean al Apararii a anuntat ca militarii sai au tras aproximativ 20 de focuri de avertisment cand paza de frontiera nord-coreeana s-a apropiat de linia de demarcatie, aparent cautandu-l pe militarul care dezertase cu cateva ore mai devreme.

Agentia de presa Yonhap a transmis ulterior ca 40 de minute mai tarziu au putut fi auzite tiruri de arma venind dinspre Coreea de Nord, desi nu au fost gasite gloante dincolo de frontiera.

Incidentul a avut loc de-a lungul frontierei din provincia Gangwon, conform televiziunii nationale sud-coreene.

Militarul fugar a fost preluat in custodie si Seulul investigheaza care au fost motivele gestului sau.

Foarte putini dezertori nord-coreeni risca sa treaca in sud prin zona demilitarizata, una dintre cele mai bine pazite fasii de pamant, o zona tampon dintre cele doua state coreene care are de ambele parti sarma ghimpata, camere de supraveghere, garduri electrice si mine de teren.