Donald Trump intentioneaza sa viziteze Marea Britanie in februarie, pentru a inaugura noua Ambasada a Statelor Unite la Londra, insa nu se va intalni cu regina Elizabeth a II-a, potrivit The Daily Mail, scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Donald Trump a fost invitat in Marea Britanie de premierul britanic Theresa May, primul lider strain pe care l-a primit la Casa Alba, la o saptamana dupa ce a fost investit al 45-lea presedinte american, potrivit News.ro.

The Daily Mail, care citeaza o sursa de la Westminster, scrie ca Donald Trump a informat-o pe Theresa May cu privire la planurile sale marti intr-o convorbire telefonica.

Downing Street, numarul 10, nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema.

Un purtator de cuvant al Executivului britanic a reiterat ca liderul american este in continuare invitat, dar ca nu s-a stabilit o data a vizitei.

Londra considera ca este legata de Washington printr-o ￯relatie speciala￯, care capata o importanta si mai mare in contextul in care Regatul Unit se pregateste sa paraseasca Uniunea Europeana (UE).

Insa mai multe ￯iesiri￯ ale lui Trump au afectat aceasta relatie, cea mai recenta luna trecuta, cand el a repostat pe Twitter clipuri antiislam postate online de o conducatoare a unei grupari britanice de extrema dreapta.

Ulterior el a atacat-o pe May, dupa ce aceasta si-a exprimat dezaprobarea.