Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, ca va anunta intr-un termen foarte scurt decizia sa in legatura cu posibila revocare sau mentinerea in functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit Agerpres.

"Decizia nu poate fi decat una in limitele competentelor legale. Competente legale care sunt partajate de data aceasta. Ministrul Justitiei poate sa faca acea evaluare, sa ajunga la o concluzie sau alta si sa propuna mai departe revocarea sau mentinerea. Prin urmare, nu ministrul Justitiei decide posibila revocare, competentele sunt partajate intre ministrul Justitiei si presedintele republicii. Va asigur ca eu imi voi indeplini competentele mele", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Intrebat cand va lua decizia in legatura cu sefa DNA, Toader a replicat: "CEDO vorbeste de termen rezonabil, dar acolo e vorba de cauze. Eu va pot spune intr-un termen scurt sau foarte scurt".

De asemenea, ministrul Justitiei a fost intrebat daca a luat decizia in "forul lui interior".

"Da. In procesul decizional sunt doua momente, cel intern si extern. Se spune ca factorul intern, daca nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. In momentul in care voi decide sa trec la momentul al doilea, atunci voi tine o conferinta de presa la Ministerul Justitiei. Va voi invita. In egala masura, voi invita deodata toate mijloacele media", a raspuns Tudorel Toader.