Franta vrea sa intareasca relatiile economice cu Rusia, in ciuda sanctiunilor economice occidentale, a afirmat marti la Moscova ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, inaintea vizitei asteptate a presedintelui Emmanuel Macron in Rusia in luna mai, scrie AFP.

"Suntem convinsi ca economia nu trebuie sa fie ostaticul problemelor economice", a declarat Le Maire, vorbind despre "noul impuls" dat relatiilor bilaterale de vizita lui Vladimir Putin la Versailles, in mai 2017.

Ministrul francez a ajuns luni la Moscova pentru o vizita de doua zile.

Schimburile economice dintre Rusia si Franta au fost afectate in ultimii ani de sanctiunile introduse de Statele Unite si Uniunea Europeana in urma anexarii Crimeii in martie 2014 si apoi pentru rolul jucat in conflictul din estul separatist al Ucrainei.

"Obiectivul nostru este sa depasim o cota de piata de 5% in Rusia, suntem in prezent sub aceasta cota", a subliniat Bruno Le Maire, care a spus ca pregateste terenul in vederea unei vizite prevazute in mai a presedintelui francez la forumul economic din Sankt Petersburg, in mai 2018.

Emmanuel Macron este invitat de onoare la acest forum anual care constituie principala intalnire a mediului de afaceri din Rusia.