Arabia Saudita a anuntat marti ca a interceptat "o racheta balistica" a Houthis deasupra Riadului, in timp ce rebelii yemeniti au afirmat ca au lansat o racheta care viza palatul Yamama, resedinta oficiala a regelui Salman, transmite AFP.

Un corespondent al agentiei internationale de stiri la Ryad a precizat ca o puternica explozie s-a auzit la ora 10,50 GMT, cu putin timp inainte de anuntarea bugetului saudit pentru 2018, care este de obicei facuta de rege din palatul sau.

"O racheta balistica interceptata deasupra Riadului", a precizat, intr-un comunicat, coalitia militara araba condusa de Arabia Saudita, care lupta impotriva Houthis in Yemenul vecin. Este vorba de al doilea tir de racheta care a vizat Riadul in doua luni.

Dupa primul tir - si el interceptat, desi unele voci pun sub semnul intrebarii aceasta versiune oficiala - care a vizat in 4 noiembrie aeroportul international din Riad, coalitia a intarit blocada pe care a impuso Yemenului, tara aflata in pragul foametei.

Riadul si aliatul american acuza ca rachetele balistice provin din Iran.

Statele Unite au prezentat joi "dovezi irefutabile" de vanzare de rachete de catre Iran, o "incalcare flagranta" a obligatiilor internationale pe care si le-a asumat - o acuzatie dezmintita imediat de Iran.