Alex Kozinski, un judecator federal din SUA originar din Romania s-a retras din functie din cauza acuzatiilor de hartuire sexuala facute la adresa lui de cel putin 15 femei, potrivitWashington Post. Nascut in Bucuresti, in 1950, intr-o familie evreiasca, Kozinski este fiul unor supravietuitori ai Holocaustului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parintii sai au emigrat si l-au adus in Statele Unite cand el avea 12 ani.

Kozinski, 67 de ani, membru - si fost sef- al Curtii de Apel nr. 9, cea mai mare curte de apel federala din SUA, a spus intr-un comunicat de presa ca se retrage cu efect imediat pentru ca o lupta contra acestor acuzatii nu ar fi buna pentru justitie.

Decizia vine dupa ce Curtea de Apel nr. 9 a deschis o investigatie in urma unui articol din Washington Post in care 15 femei - unele dintre ele foste subordonate - l-au acuzat ca le-a pipait, le-a facut comentarii obscene sau le-a aratat pornografie.

Kozinski, despre care se stia de mult ca are o latura mai deocheata, a declarat ca, desi vorbea deschis cu functionarii barbati si femei, “nu a fost destul de atent la provocarile si presiunile cu care se confrunta femeile la locul de munca”.

“Ma doare sa aflu ca l-am facut pe vreunul dintre functionarii mei sa se simta inconfortabil. Imi cer sincer scuze pentru asta”, a spus el.