Saptezeci si sapte de persoane au fost transportate la spitale in urma accidentului din statul american Washington, unde un tren de mare viteza a deraiat, potrivit Politiei, care a anuntat, de asemenea, ca mai multi oameni au murit, fara a preciza insa numarul acestora, relateaza CNN.

UPDATE 08:13Cel putin trei persoane au murit si peste 70 au fost ranite dupa ce trenul a deraiat in timpul cursei sale inaugurale, cazand de pe un pod pe o autostrada importanta. 13 vagoane din cele 14 ale garniturii au sarit de pe sine. Potrivit operatorului Amtrak, in tren erau 86 de persoane, 80 dintre ele fiind pasageri, Cinci vehicule si doua camioane au fost implicate in accident, iar unii dintre ocupantii lor au fost raniti. (Reuters).

Purtatorul de cuvant al Biroului serifului din districtul Pierce anuntase anterior ca exista "mai multe decese", fara a furniza numarul exact al acestora, potrivit news.ro.

De asemenea, 77 de persoane au fost transportate in spitale din districtele Pierce si Thurston. Patru dintre ele au suferit leziuni grave, conform autoritatilor.

Accidentul s-a petrecut la primele ore ale diminetii de luni, cand un tren de mare viteza apartinand companiei Amtrak a deraiat, iar cateva vagoane au cazut peste mai multe masini si camioane care circulau pe autostrada I-5, in Washington.

Trenul, in care se aflau 83 de persoane, dintre care 78 de pasageri, circula intre Seattle si Portland. Incidentul s-a petrecut la sud de Tacoma, in districtul Pierce, Washington. Trenul, in care se aflau 83 de persoane, dintre care 78 de pasageri, circula intre Seattle si Portland.

Potrivit unor noi imagini filmate de CNN cu un elicopter, toate cele 8-9 vagoane ale trenului, cu exceptia locomotivei, au deraiat, unele dintre ele ajungand chiar intr-o zona impadurita din apropierea podului unde s-a intamplat catastrofa.

Presa americana publica inregistrarea audio a conversatiei purtate de mecanicul de tren cu serviciile de urgenta, acesta mentionand faptul ca trenul se afla intr-o curba cand a deraiat. "Eram in curba, peste podul de pe autostrada I-5, si am ajuns jos. Vagoanele sunt peste tot si chiar pe autostrada", sunt explicatiile date de mecanicul locomotivei.

Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a declarat stare de urgenta in districtele Pierce si Thurston, in urma accidentului de tren de astazi.