Medalia de aur a Universitatii Democrit din Tracia, Grecia, a fost decernata presedintelui rus Vladimir Putin pentru activitatea importanta pe care o desfasoara in beneficiul stabilitatii si prosperitatii regionale, a anuntat Ambasada Rusiei la Atena, potrivit Rador care citeaza Kathimerini.

Rectorul Universitatii Democrit din Tracia, Stavros Toupoulidis, a declarat in timpul ceremoniei ce a avut loc vineri la ambasada rusa ca presedintele Rusiei contribuie neabatut la mentinerea spiritului ortodox al pacii si prieteniei, dar si a spiritualitatii si civilizatiei elenismului, precum si la dezvoltarea unor relatii reciproc avantajoase intre Grecia si Rusia.

Ambasadorul rus Andrei Maslov si-a exprimat recunostinta, semnaland marea contributie a Universitatii Democrit din Tracia la dezvoltarea relatiilor greco-rusesti in domeniul stiintelor umaniste, precum si in promovarea limbii si civilizatiei rusesti. Acest lucru va contribui, dupa cum a declarat ambasadorul rus, la functionarea unui Centru Rus in incinta universitatii in colaborare cu Fundatia "Lumea Rusa", a carui inaugurare este programata sa aiba loc in cursul anului 2018.