Un numar aproximativ de 258 de milioane de persoane sunt migranti internationali, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite. Cel mai mare numar de migranti internationali, aproape 50 de milioane, traiesc in Statele Unite, noteaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din acest total, unul din zece este refugiat sau solicitant de azil, scrie in raportul Organizatiei Natiunilor Unite privind tendintele si evolutiile migratiei.

La nivel global, 3,4% din populatie este formata din migranti internationali - adica persoanele care locuiesc intr-o alta tara decat cea in care s-au nascut.

"Datele si dovezile fiabile sunt esentiale pentru a combate perceptiile gresite despre migratie si pentru a informa asupra politicilor de migratie", a declarat Liu Zhenmin, subsecretar general al SUA pentru Afaceri Economice si Sociale.

Drepturile migrantilor si necesitatea unor politici de migratie sigure si bine gestionate sunt incluse in setul de obiective de dezvoltare durabila adoptate in unanimitate de natiunile membre ale ONU in 2015, iar ONU planifica la sfarsitul anului viitor o conferinta internationala privind migratia.

Alte cifre arata ca migratia a contribuit cu 42% la cresterea populatiei din America de Nord intre anii 2000 si 2015 si ca populatia din Europa ar fi scazut in aceasta perioada.

Cel mai mare numar de migranti internationali, aproape 50 de milioane, traiesc in Statele Unite. Arabia Saudita, Germania si Rusia au aproximativ 12 milioane de migranti internationali, urmata de Marea Britanie cu aproape noua milioane.