Un sofer de taxi suspectat ca a ucis-o pe o britanica ce lucra la ambasada tarii sale la Beirut a fost arestat luni de catre fortele de securitate libaneze, potrivit agentiei oficiale libaneze ANI, relateaza News.ro.

Rebecca Dykes a fost gasita moarta sambata seara, pe marginea unei autostrazi, la nord de Beirut, cu un cablu in jurul gatului si prezentand semne de strangulare.

Ea lucra la Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Marii Britanii (DFID), un organ guvernamental.

Presupusul ei ucigas, "un sofer de taxi libanez", "si-a marturisit crima", a precizat agentia ANI (Agentia Nationala de Informatii).

Tanara a urcat in vehiculul lui vineri seara, in cartierul Gemmayze, in centrul Beirutului, "unde si-a petrecut seara", potrivit agentiei de presa.

Soferul a transportat-o catre o autostrada la nord de Beirut, unde a incercat sa o agreseze sexual, potrivit aceleiasi surse. "El i-a aruncat corpul dupa ce i-a infasurat un cablu in jurul gatului", precizeaza agentia.

Soferul a fost gasit cu ajutorul camerelor de control al circulatiei, potrivit aceleiasi surse.

Presupusul ucigas a fost arestat "in zori", a declarat luni pentru AFP un reprezentant al securitatii, sub protectia anonimatului, care a exclus o "motivatie politica" a crimei. El nu a oferit, insa, detalii.

Asemenea crime sunt rare in capitala libaneza, considerata relativ sigura pentru turisti si importanta comunitate de expatriati care locuieste in ea.

"Intreaga ambasada este profund socata si intristata de aceasta veste", a reactionat duminica ambasadorul britanic la Beirut Hugo Shorter, care a prezentat condoleante familiei lui "Becky".

"Suntem devastati de moartea Rebeccai noastre mult iubite. Facem tot posibilul sa intelegem ceea ce s-a intamplat", a anuntat familia intr-un comunicat transmis de Ministerul britanic de Externe.