Dupa ce Nicholas Burns, adjunctul secretarului de stat al SUA, si-a dat demisia, locul lasat vacant i-ar putea fi incredintat lui William Burns, actual ambasador al SUA in Rusia. Intre timp, s-a aflat si numele succesorului lui Burns. Se crede ca misiunea diplomatica a Americii la Moscova va fi preluata de John Byerley, al carui tata a luptat, la timpul sau, in Armata Rosie.

In prezent, Byerley este ambasador al tarii sale in Bulgaria. Sansele lui de a fi transferat la Moscova sunt evaluate la 100%. In acelasi timp, noteaza Vzgliad, numirea ambasadorilor este prerogativa exclusiva a presedintelui George Bush, iar Casa Alba nu a facut nici un fel de comentarii pe marginea acestor specualtii.

De fapt, numele lui Byerley nu a fost pomenit nici in declaratiile Departamentului de Stat. De mentionat, adauga sursa citata, ca, de-a lungul carierei sale diplomatice, Byerley s-a ocupat de relatiile cu URSS, cu Rusia si cu tarile est-europene, consultandu-se de multe ori cu Rice, o specialista in acest domeniu.

Byerley a lucrat deja la ambasada din Rusia – si nu o data, fapt care i-a permis sa viziteze numeroase localitati si regini. Tatal diplomatului, Joe, este considerat unicul american care a luptat, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, atat in randurile armatei americane, cat si al celor sovietice. S-a stins din viata in decembrie 2004.