Informatiile oferite de SUA in privinta unui atac planuit sa aiba loc in Sankt Petersburg a ajutat la salvarea multor vieti, iar Statele Unite ar trebi sa incerce sa coopereze in acelasi fel si in viitor, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, citat de Reuters.

Washingtonul a furnizat Rusiei informatii care au ajutat la prevenirea unui atac cu bomba, au anuntat duminica autoritati din cele doua tari, aceasta fiind un rar anunt public privind cooperarea intre cele doua tari care altfel sunt in relatii tensionate.

"Nu putem sa spunem altceva decat ca este un exemplu de cooperare ideala in lupta impotriva terorismului. Ar trebui sa tindem spre astfel de standarde", a declarat Peskov.

Pontul oferit de americani a dus la arestarea, saptamana trecuta, a sapte presupusi suporteri ai Statului Islamic din Sainkt Petersburg, a precizat Peskov. Serviciul Federal de Securitate (FSB) a afirmat vineri ca SI planuia atacuri in locuri publice pe 16 decembrie.

Peskov a adaugat ca serviciile de securitate rusesti si americane sunt in contact unele cu altele, dar acest caz a fost primul in care cooperarea a fost atat de eficienta.

"A fost o informatie foarte valoroasa care a ajutat la salvarea a multor vieti", a mai spus purtatorul de cuvant al Kreminului.