Scheletul aproape intact al unui mamut lanos, care a trait in urma cu cel putin 10.000 de ani, a fost vandut pentru aproximativ 550.000 de euro, sambata, la o licitatie organizata in orasul francez Lyon, scrie News.ro, citand AFP.com.

Scheletul urias a fost cumparat de Pierre-Etienne Bindschedler, directorul executiv al companiei franceze Soprema, al carei logo reprezinta un mamut.

"Il vom expune la sediul companiei. Cred ca avem suficient spatiu", a spus Pierre-Etienne Bindschedler, care a cumparat scheletul la pretul de 548.250 de euro la licitatia organizata de casa Aguttes.

Scheletul de mamut masoara peste trei metri inaltime si era estimat la 450.000 de euro, datorita "bunei conditii" in care se afla, acesta prezentand 80% dintre oasele originale.

Potrivit expertilor, animalul a cantarit aproximativ 1.400 de kilograme.

Scheletul a fost descoperit in urma cu un deceniu in nord-estul Siberiei. De atunci, el s-a aflat in proprietatea unui vanator care l-a conservat in locuinta lui.

Mamutii lanosi au fost cei mai raspanditi erbivori in America de Nord si Siberia. Ei au fost amenintati, insa, de vanatoarea excesiva si de incalzirea globala. Au disparut in urma cu 3.700 de ani.