Razboiul din Siria impotriva gruparii Stat Islamic va fi castigat "pana la mijlocul, sfarsitul lui februarie", dar atunci "va trebui discutat cu Bashar al-Assad", a afirmat presedintele francez Emmanuel Macron, citat de AFP.

Emmanuel MacronFoto: Captura video

"Pe 9 decembrie, premierul irakian (Haider al-Abadi) a anuntat victoria asupra Daech (acronimul arab al SI -n.red.) si eu cred ca, pana la mijlocul, sfarsitul lui februarie, noi vom fi castigat razboiul in Siria", a declarat Emmanuel Macron intr-un interviu difuzat duminica de canalul de televiziune France 2, relateaza Agerpres.

Presedintele francez afirmase si in urma cu cateva zile ca operatiunile militare impotriva Statului Islamic urmau sa continue in Siria pana la "mijlocul, sfarsitul lui februarie", contrazicand astfel Rusia, care sustinea ca Siria a fost "in intregime eliberata" de Statul Islamic.

Presedintele Frantei a mai afirmat ca in acest caz "va trebui discutat" cu liderul de la Damasc, a carui plecare imediata este ceruta de numerosi opozanti.

Razboiul din Siria, care a inceput in anul 2011, odata cu reprimarea unor manifestatii pasnice, s-a soldat cu peste 340.000 de morti si milioane de oameni refugiati si stramutati.