Turcia intentioneaza sa deschida o ambasada in Ierusalimul de Est, pe care il considera capitala Palestinei, a declarat, duminica, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie News.ro.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

¬Ierusalimul de Est este capitala Palestinei. Am declarat acest lucru de mai mult timp. Insa deoarece orasul este sub ocupatie, nu putem sa mergem sa deschidem ambasada acolo. Insa acele zile sunt aproape, cu voia lui Allah vom deschide ambasada noastra acolo¬, a spus Erdogan intr-un discurs la Karaman, in sudul Turciei.

Turcia, care are relatii diplomatice cu Israel, are o ambasada la Tel Aviv si un consulat la Ierusalim.

Miercuri, la finalul unui summit al Organizatiei Cooperarii Islamice (OCI), Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe omologul sau american Donald Trump ca are o ¬mentalitate sionista¬, dupa ce a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului.

OCI a indemnat, la finalul summitului, intreaga lume sa recunoasca Ierusalimul de Est drept capitala a Palestinei.

¬Noi proclamam Ierusalimul de Est capitala statului Palestina si indemnam celelalte tari sa recunoasca statul Palestina si Ierusalimul de Est drept capitala sa ocupata¬, au declarat membrii OCI in comunicatul lor final.

Cele mai multe tari musulmano-arabe recunosc deja Ierusalimul de Est drept capitala statului pe care si-l doresc palaestinienii.

Masura americana anuntata pe 6 decembrie a provocat manifestatii in mai multe tari in Orientul Mijlociu si violente in teritoriile palestiniene si la Ierusalim.