Grupul Lactalis a retras inca cinci loturi de lapte praf produse la fabrica din Craon, din cauza unor suspiciuni de contaminare cu salmonella, scrie News.ro, citand France Bleu Mayenne.

Dupa ce duminica trecuta s-a decis retragerea a 600 de loturi, Directia Generala a Concurentei, Consumului si Combaterii Fraudelor (DGCCRF) a confirmat ca Lactalis a solicitat retragerea a cinci loturi in urma cu trei zile.

Este vorba de loturi de lapte praf Picot Picogest.

Autoritatile franceze le recomanda celor care au cumparat astfel de produse sa nu le foloseasca si sa le duca la cea mai apropiata farmacie.

Duminica trecuta, autoritatile franceze au decis retragerea de la vanzare si export a unor formule de lapte praf si a altor produse alimentare pentru bebelusi fabricate de compania Lactalis, dupa semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella. Printre produsele rechemate se numara si unele destinate exportului in Romania, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia si Peru.

DGCCRF a precizat atunci ca Lactalis nu a gestionat corespunzator riscul de contaminare, astfel ca acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor si incetarea vanzarii si exportului mai multor produse alimentare pentru bebelusi realizate in fabrica de la Craon, din vestul Frantei, incepand din data de 15 februarie.

Compania franceza Lactalis este lider de piata in Romania, dupa ce a preluat LaDorna, Albalact si Covalact. Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand cateva branduri internationale precum President, Parmalat sau Galbani.