Miss Irak, Sarah Idan, a fugit cu familia sa in Statele Unite, dupa ce a primit amenintari cu moartea in urma unei fotografii in bikini si a alteia in care apare alaturi de Miss Israel, afirma aceasta din urma, Adar Gandelsman, citata de Times of Israel.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cela doua fotografii au provocat o groaza de probleme acasa la ea, unde oamenii au amenintat-o pe ea si familia sa ca, daca nu revine acasa si sterge cele doua poze, ii vor luat titlul (Miss Irak) si o vor ucide", a declarat Adar Gandelsman, miercuri, pentru Hadashot.

"De teama, au fugit din Irak cel putin pana situatia se calmeaza", a adaugat Miss Israel, care a mentionat ca aceasta si familia sa se afla in prezent in Statele Unite.

Gandelsman, care spune ca a pastrat legatura cu Idan dupa competitie, afirma ca prietena sa nu regreta decizia de a publica fotografiile.

"A spus ca a facut asta pentru ca oamenii sa poata intelege ca e posibil sa traiasca impreuna", a adaugat aceasta.

"Pace si dragoste", scrie alaturi de fotografia postata de cele doua si care a declansat nemultumire in Irak.

Fotografia, arata AFP, a strans peste 4.000 de like-uri, dar si o avalansa de comentarii, unele pozitive, dar altele negative.

In fata furiei irakienilor, Sarah Idan, 27 de ani, a carei tara nu recunoaste statul evreu si, teoretic, este in continuare in stare de razboi cu Israelul, a publicat un text explicativ, in araba.

Ea afirma ca Miss Israel, Adar Gandelsman, i-a spus ca "spera ca va exista intr-o zi pace intre cele doua religii si ca fiii lor nu vor fi obligati sa faca armata", obligatorie in Israel atat pentru barbati cat si pentru femei.

"M-a rugat sa facem o poza si am acceptat spunand ca si eu sper la pace si vreau sa transmit acest mesaj", a continuat tanara.

"Aceasta fotografie nu inseamna ca sustin guvernul israelian sau politica sa fata de tarile arabe. Imi cer scuze fata de toti cei care au vazut acest lucru drept o insulta la clauza palestiniana".

Musulmana, Sarah s-a nascut in Bagdad. Dupa bacalaureat, a lucrat incepand cu 2008 cu armata americana care a invadat Irakul in 2003. Ea spune ca a lucrat si in armata irakiana.

Tanara a emigrat apoi in SUA unde a obtinut o diploma la Los Angeles.

Concursul Miss World din acest an a avut loc in orasul chinezesc Sanyane si a fost castigat de o femeie din India.