Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Donald Trump au discutat joi despre programul nuclear nord-coreean, intr-o convorbire telefonica initiata de Washington, a anuntat Kremlinul, citat de AFP.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

Cu aceasta ocazie, Donald Trump a avut initiativa - mai putin obisnuita - de a-i multumi lui Vladimir Putin "pentru ca a recunoscut puternica perfomanta economica a Americii in conferinta sa anuala de presa", a precizat Casa Alba, intr-un comunicat care a confirmat acest apel telefonic.

"Cei doi presedinti au discutat despre cum pot lucra impreuna pentru a rezolva situatia foarte periculoasa din Coreea de Nord", a continuat Casa Alba.

Kremlinul afirmase anterior ca cei doi sefi de stat au discutat despre "situatia din mai multe zone de criza, cu accentul pe rezolvarea problemei nucleare din peninsula coreeana", intr-un comunicat fara alte precizari.

Cu cateva ore inainte, Putin salutase schimbarea de abordare a SUA in dosarul nord-coreean, dupa ce Washingtonul s-a declarat pregatit sa discute cu Phenianul fara conditii prealabile.

Presedintele rus a cerut intre altele "prudenta extrema" in gestionarea acestei crize, reamintind ca Moscova "nu recunoaste Coreii de Nord statutul de putere nucleara".

Umbra Rusiei pluteste puternic deasupra politicii americane dupa alegerile prezidentiale americane din 2016. Kremlinul este acuzat de serviciile americane de informatii de ingerinta in campanie, in favoarea lui Donald Trump.

Un procuror special conduce aceasta ancheta, in care sunt vizate si acuzatii de intelegeri secrete intre Moscova si membrii echipei de campanie a miliardarului american.