Sanctiunile economice impotriva Rusiei, pentru implicarea in conflictul ucrainean vor fi prelungite inca sase luni, potrivit declaratiilor date de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, informeaza Reuters.

Petro PoroshenkoFoto: Captura YouTube

"UE este unita in privinta reinnoirii sanctiunilor economice contra Rusiei", spune Tusk intr-o postare pe Twitter.

Sanctiunile aflate in vigoare urmeaza sa expire la sfarsitul lunii ianuarie 2018, insa Rusia spune ca nu va returna Crimeea, anexata in 2014.

Decizia de a prelungi cu inca sase luni sanctiunile economice impotriva Rusiei a fost luata in cadrul summitului european de la Bruxelles si urmeaza sa fie adoptata oficial de tarile membre ale UE.

Presedintele ucrainean, Petro Poroshenko, a declarat joi, in numele tarii sale, ca decizia UE de a extinde sanctiunile a fost "o decizie politica importanta".

"Decizia luata de liderii Uniunii Europene, de a continua cu sanctiunile economice impotriva Rusiei pentru incalcarea integritatii teritoriale a Ucrainei si a refuzului de a opri agresiunea hibrida impotriva tarii noastre, este o decizie politica importanta", a scris Poroshenko pe pagina sa de Facebook.