Supravietuitorii incendiului din blocul de locuinte sociale din Turnul Grenfell care a ucis 71 de persoane din vestul Londrei, impreuna cu pompierii si membrii familiei regale, au participat la o ceremonie de comemorare a victimelor, la Catedrala Saint-Paul, informeaza Reuteurs.

Incendiul, care a izbucnit in mijlocul noptii de 14 iunie, a eviscerat cu repeziciune cladirea cu 24 de etaje, care gazduia zeci de persoane.

Dezastrul a socat profund Marea Britanie, alimentand o dezbatere pe tema conditiilor de viata ale locuitorilor.

"Gazduirea acestui serviciu la Catedrala Saint-Paul, loc iconic din Londra, recunoaste semnificatia acestei tragedii, atat pentru comunitatea locala, cat si pentru altii", a spus episcopul Kensington-ului.

In jur de 1500 de persoane, printre care si membri ai familiei regale si ai Guvernului, au luat parte la ceremonie. Au fost prezenti printul Charles, printul William si printul Harry.

"Intre noi se afla supravietuitori ai incendiului care a avut loc exact acum sase luni. Unii si-au pierdut membri ai familiilor, prieteni. Sunt, de asemenea, salvatori si reprezentanti ai natiunii noastre, pentru ca natiunea noastra a plans dupa aceasta imensa tragedie", a declarat reverendul David Ison, decanul Catedralei Saint-Paul, in deschiderea ceremoniei nationale de comemorare.

Catastrofa de la Grenfell se afla printre cele mai sangeroase petrecute in Marea Britanie dupa al Doilea Razboi Mondial.