Patru adolescenti si-au pierdut viata, iar alti sapte au fost raniti grav dupa ce un autobuz scolar si un tren s-au ciocnit, joi, in apropierea orasului Perpignan, in sud-vestul Frantei, a anuntat Ministerul de Interne francez, transmite Reuters.

Accident in Franta - autobuz scolar lovit de trenFoto: Captura YouTube

Imaginile difuzate de televiziuni aratau un lung sir de ambulante si de vehicule ale serviciilor de urgenta sosite in apropierea liniei de trecere a caii ferate unde a avut loc coliziunea.

Premierul francez Edouard Philippe a descris accidentul drept unul "groaznic" si a anuntat pe Twitter ca se indreapta catre locul acestuia, aflat la peste 850 de km de Paris.

"Toate serviciile de urgenta au fost mobilizate si o unitate de coordonare a crizei a fost instituita", a declarat pentru Reuters un oficial din primaria localitatii Millas.

Ministerul de Interne a precizat ca sapte persoane din autobuz, care transporta copii cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, au fost ranite grav, dintre cele 19 aflate in total la bord.

O purtatoare de cuvant a companiei de cai ferate franceze SNCF a precizat ca trenul mergea cu 80 de kilometri la ora la momentul accidentul si ca la bordul acestuia se aflau 25 de persoane. Trei dintre acestea eu fost ranite usor.