Vladimir Putin a declarat joi ca acuzatiile de ingerinta ruseasca in alegerile prezidentiale americane din 2016 au fost "inventate" de adversarii lui Donald Trump pentru a-l "delegitima", sustinand ca existenta contactelor cu echipele candidatilor reprezinta o "practica obisnuita", scrie AFP.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

"Toate acestea au fost inventate de oameni care se aflau in opozitie cu Trump pentru a-i delegitima munca", a spus presedintele rus, in conferinta anuala de presa.

"Ar trebui sa interzicem toate contactele in timpul proceselor electorale in intreaga lume? Ambasadorul nostru este acuzat ca a discutat cu cineva dar e o practica obsinuita in lume", a argumentat Putin.

"Cand reprezentanti diplomatici, respectiv membri ai guvernelor se intalnesc cu candidati sau echipele lor, discuta cu ei perspectivele de dezvoltare pentru a intelege ce intentioneaza sa faca cand vor ajunge la putere, cum trebuie reactionat? Ce e extraordinar aici si pentru ce asta ar trebui sa tina imediat de spionaj?", a continuat el.

Intrebat despre munca efectuata de Donald Trump dupa alegerea sa, Vladimir Putin a afirmat ca doar "alegatorii sai, poporul american" pot evalula acest lucru.

Insa, exista "de maniera obiectiva rezultate importante intr-un timp scurt", a continuat el, citand in special cresterea de pe pietele financiare. "Cu tot respectul pentru opozitia presedintelui Trump din Statele Unite, e vorba de fapte obiective".

"Exista lucruri pe care i-ar placea sa le faca, dar nu le poate face inca", a spus acesta. "In ce priveste politica externa, a vorbit despre imbunatatirea relatiilor cu Rusia dar, desigur, chiar daca doreste sa o faca, nu poate in acest moment din cauza anumitor restrictii, pe care le cunoasteti", a subliniat presedintele Rusiei.