Un reprezentant republican din Kentucky, acuzat de violente sexuale impotriva unei adolescente, a fost gasit mort miercuri, impuscat in cap, "probabil o sinucidere", afirma autoritatile, in presa locala, citata de AFP.

Anterior, Dan Johnson dezmintise acuzatiile pe contul sau de Facebook, dupa ce informatiile unui for local de ancheta, Kentucky Center for Investigative Reporting, fusesera prezentate de postul public de radio din Kentucky.

"Acuzatiile (...) sunt false. DUMNEZEU si doar DUMNEZEU cunoaste adevarul", a scris Dan Johnson, citat de Courier-Journal din Louisville.

Postarea a ost apoi stearsa, dar a atras atentia autoritatilor care l-au gasit pe Dan Johnson mort, cu un glont in cap, a declarat medicul legist din comitatul Bullitt, David Bullings. Acesta a precizat ca este vorba "probabil" de o "sinucidere".

Alesul a fost acuzat de o femeie ca a agresat-o sexual in timpul unei sarbatori de anul nou in 2012, cand avea doar 17 ani.

Acest nou incident intervine pe fondul seriei de dezvaluiri de cazuri de hartuire sexuala in Statele Unite, afectand personalitati din lumea filmului, presa, moda sau politica.