Un pompier din Australia a provocat accidental un incendiu major de vegetatie in timpul unei sesiuni de informare avand ca scop demonstrarea rapiditatii cu care poate arde combustibilul, au anuntat joi autoritatile, potrivit DPA, citata deAgerpres.

Incidentul s-a petrecut miercuri, intr-o zona de recreere din sud-estul statului Victoria. Un membru al Country Fire Association (CFA) a apropiat o bricheta de iarba inalta pentru a demonstra cat de repede ard materialele inflamabile.

Demonstratia sa a fost mai mult decat elocventa dupa ce a declansat un incendiu periculos care a amenintat sa mistuiasca localitatea Balmoral in care traiesc circa 300 de persoane.

De asemenea, incidentul a condus la evacuarea unui azil si la inchiderea temporara a unei scoli.

''Personalul este foarte jenat astazi si ne cerem scuze comunitatii din Balmoral pentru ce s-a intamplat ieri'', a declarat joi la postul local de radio 3AW directorul adjunct al CFA, Alen Slijepcevic.

O restrictie totala de la aprinderea focului in exterior a fost instituita miercuri in toata regiunea aflata la circa 350 de kilometri nord-vest de Melbourne in conditiile in care temperaturile au depasit 40 de grade Celsius.

Pana miercuri seara focul a fost izolat dupa eforturile facute de echipajele terestre de pompieri, autoutilitarele de stingere a incendiilor si a cateva aeronave speciale.

Slijepcevic a mentionat ca nu s-au inregistrat daune materiale semnificative, iar o ancheta independenta este in curs de desfasurare. El a precizat ca pompierul nu a fost disponibilizat.