Problemele lui Jean-Claude Juncker cu serviciile de informatii luxemburgheze continua. Asa afirma "Times of London", care scrie ca Juncker ar fi citat intr-o ancheta judiciara deschisa la Luxemburg saptamana trecuta. Ancheta ar viza fosti functionari (din vremea in care Juncker era prim-ministru) pentru falsificarea unor documente si se refera la ascultari telefonice ilegale care au dus la caderea ultimului guvern Juncker, in decembrie 2013, potrivit Rador care citeaza Le Soir.

JunckerFoto: Hotnews

Dosarul va ajunge la un judecator luxemburghez care va cauta sa afle daca da sau nu, colaboratorii lui Juncker din vremea aceea ar fi raspunzatori pentru o transcriere incompleta a unei convorbiri secrete, ascunzand astfel presupusul rol al fostului premier in cadrul ascultarilor telefonice. Dosarul are legatura cu Juncker de vreo zece ani.

Juncker a afirmat intotdeauna ca nu stie nimic despre derivele serviciilor de informatii luxemburgheze. Si ca el a dat ordin sa se opreasca ascultarile cu caracter politic de la ajungerea sa la putere, in 1995. Ascultarile ar fi durat totusi pana in anul 2000 si ii vizeaza pe ecologisti, stanga comunista ca si aparatori ai drepturilor omului.