Secretarul american de stat Rex Tillerson s-a oferit sa inceapa discutii directe cu Coreea de Nord fara preconditii, renuntand la solicitarea cheie a SUA, aceea ca Phenianul sa renunte la arsenalul nuclear inainte de a participa la orice fel de negocieri, transmite Reuters.

Rex TillersonFoto: Flickr/ U.S. Department of State

Noua abordare diplomatica a lui Tillerson vine la aproape doua saptamani dupa ce Coreea de Nord a spus ca a testat cu succes o racheta intercontinentala ce aduce intregul teritoriu continental al SUA in raza armelor sale nucelare.

"Hai sa ne intalnim", a spus Tillerson intr-un discurs tinut marti. Casa Alba a emis ulterior un comunicat ambiguu, din care nu este clar daca Donald Trump - care a spus recent ca Tillerson isi pierde vremea incercand sa discute cu Coreea de Nord - a aprobat afirmatiile secretarului de stat.

Inaintea discursului lui Tillerson, Kim Jong Un a promis ca va dezvolta si mai multe arme nucleare si a decorat personal cercetatori si oficiali care au contribuit la dezvoltarea celei mai avansate rachete intercontinentale a Phenianului.