Numarul persoanelor care il acuza pe presedintele SUA, Donald Trump, de avansuri si hartuire sexuala a crescut la 100. Senatorul american Kirsten Gillibrand a declarat ca nu va fi adusa la tacere dupa mesajul transmis de presedintele Donald Trump pe Twitter, ca raspuns la acuzatiile de hartuire sexuala care i s-au adus, scrie Reuters.

Cele 3 femei care il acuza pe TrumpFoto: Captura Youtube.com

Sase senatori din SUA, inclusiv Gillibrand, sunt de parere ca Trump ar trebui sa demisioneze.

"Senatorul Kirsten Gillibrand, cea care a venit in biroul meu cersind contributii pentru campanie nu cu mult timp in urma (si ar fi facut orice pentru acestea) se afla acum in opozitie cu Trump". Schumer este liderul Senatului Democrat.

"Nu voi fi adusa la tacere", a declarat senatorul, in cadrul unei conferinte de presa.

Trump nu a raspuns atunci cand a fost intrebat de un reporter, in cadrul unui eveniment la Casa Alba, ce a vrut sa sugereze prin tweet-ul postat.

Alti parlamentari democrati s-au alaturat acuzatiilor lansate de Gillibrand, inclusiv senatorul american Elizabeth Warren, un alt candidat posibil la presedintie in 2020.

Mai multe femei l-au acuzat pe Trump de-a lungul timpului de avansuri sexuale nedorite, petrecute cu ani inainte de a intra in politica. Donald Trump a negat acuzatiile.

Interesul fata de acuzatiile de hartuire sexuala a aparut din nou luni, atunci cand trei femei l-au acuzat pe presedintele SUA de comportament necorespunzator si au cerut Congresului SUA sa faca investigatii.

Marti, o a patra femeie, care a mai adus astfel de acuzatii si anterior, a cerut si ea o investigatie.

Aproape 60 de parlamentari democrati au cerut printr-o scrisoare o ancheta.

Pana marti, numarul acuzatiilor a crescut la 100, printre care se afla si barbati care au fost martori unor astfel de momente.

Trump sustine ca acuzatiile sunt fabricate si ca nici macar nu-i cunoaste pe acuzatori.

Luni, Gillibrand i-a cerut presedintelui SUA sa demisioneze.

Atentia la acuzatiile de hartuire sexuala impotriva lui Trump apare in mijlocul unui val de acuzatii similare impotriva unor vedete de la Hollywood.