In aceasta saptamana, Ministerul Apararii va trimite la Washington negociatorii acordului in problema cumpararii sistemului antiracheta. Ei au un singur tel: reducerea costurilor de inarmare a scutului aerian cu raza medie. La inceputul lui decembrie, MAN a declarat ca nu va accepta pretul sistemelor racheta propus de Washington, potrivit Rador care citeaza ReczPolitica.pl.

In notificarea Congresului american din noiembrie este vorba de 10,5 milioane dolari (circa 37 miliarde zloti), creante pentru armele care in cadrul programului "Wisla" ar urma sa acopere in viitor spatiile strategice si obiectivele Poloniei de importanta speciala in fata unui atac aerian cu rachete.

Bartosz Kownacki, ministru adjunct al apararii nationale, care raspunde de investitii si modernizarea tehnica a Fortelor Armate, da asigurari ca va trata sumele mentionate in notificarea Congresului SUA ca punct de plecare in negocieri si in punerile de acord interguvernamentale. Din declaratiile publice ale ministrului adjunct reiese ca pretul exagerat propus de americani nu a facut decat sa-i mobilizeze pe negociatorii polonezi pentru discutii dure cu administratia de la Washington