Pentagonul le va permite persoanelor transsexuale sa se inroleze inarmata, incepand cu 1 ianuarie, in ciuda opozitiei presedintelui american Donald Trump, scrieSfGate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noua politica reflecta cresterea presiunilor legale in ceea ce priveste aceasta problema si obstacolele pe care guvernul federal trebuie sa le depaseasca pentru a implementa aceasta propunere.

Recrutii transsexuali ar trebui sa faca fata unor presiuni foarte mari, caci vor trebui sa indeplineasca o serie de conditii fizice, medicale si mentale, care vor face dificila, desi nu imposibila, inrolarea lor in armata.

Davin Eastburn, un reprezentant al Pentagonului, a sustinut ca noile cerinte ii vor permite Pentagonului sa descalifice potentialii recruti care au o disforie de gen, o istorie a tratamentelor medicale asociate cu tranzitia de gen si pe aceia care au suferit reconstructii.

Insa chiar si acestia vor avea posibilitatea de a se inrola, daca prezinta o adeverinta de la un medic, care sa certifice ca au fost stabili din punct de vedere clinic pentru 18 luni si ca nu prezinta dificultati sociale.

Pentagonul are restrictii similare si pentru recrutii care sufera de o varietate de afectiuni mentale sau medicale, precum bipolaritate.

Decizia Pentagonului intampina insa presiuni din partea lui Trump. Potrivit lui Brad Carson "Controversa nu va fi legata de posibilitatea de inrolare a persoanelor transsexuale, ci de conditiile in care acestea se vor putea inrola", acesta putanad fi si motivul pentru care Pentagonul a inasprit conditiile de acceptare.