Trei femei care l-au acuzat anul trecut pe Donald Trump de comportament sexual nepotrivit au cerut luni Congesului sa deschida o ancheta in cazul presedintelui american, relateaza AFP.

Cele 3 femei care il acuza pe TrumpFoto: Captura Youtube.com

"Solicit membrilor Congresului sa lase deoparte apartenenta lor politica si sa investigheze comportamentul sexual nepotrivit al domnului Trump", a declarat Rachel Crooks, fosta receptionera la Trump Tower din New York, in cadrul unei conferinte de presa.

La conferinta de presa, Rachel Crooks si-a exprimat dorinta ca presedintele sa fie "considerat responsabil ca si Harvey Weinstein".

Rachel Crooks sustine ca actualul lider de la Casa Alba a sarutat-o pe gura fara acordul ei in anul 2005, cand ea avea 22 de ani si lucra ca receptionera la Trump Tower.

Cele trei femei care sustin ca ar fi fost abuzate in trecut de Trump - Rachel Crooks, Samantha Holvey si Jessica Leeds - au aparut pentru prima data impreuna la televizor, dupa ce anul trecut lansasera aceste acuzatii separat. Ele au decis sa faca marturii in contextul miscarii #MeToo.

Jessica Leeds l-a acuzat pe Donald Trump ca ar fi atins-o fara acordul ei intr-un avion in anii '70. ''Avea mainile peste tot, m-a sarutat si m-a pipait'', a sustinut femeia, in prezent septuagenara.

Samantha Holvey, care a participat la concursul de frumusete Miss USA, sustine ca Donald Trump, care s-a intalnit cu participantele in culise, le-a privit insistent, ca si cum ele ar fi fost ''o bucata de carne''.

Casa Alba a reactionat imediat, denuntand "absurditatea" acestor marturii si sustinand ca este vorba despre "acuzatii false" care au "motivatie politica".

In schimb, Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, a afirmat ca femeile care l-au acuzat pe presedintele Trump de hartuire sexuala si de gesturi neadecvate ar trebui "ascultate".