Un primar de extrema dreapta din sudul Frantei, deja un obisnuit al gesturilor provocatoare, a starnit luni o polemica vie dupa ce a inaugurat o campanie de afisaj cu o femeie legata pe o cale ferata, in cadrul unei campanii publicitare care cere ca trenurile de mare viteza sa circule si prin localitatea pe care o conduce, Beziers, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu un TGV, ar fi suferit mai putin", scrie pe acest afis, in care se vede pe sine un tren cu aburi.

"Se numea Emilie, avea 34 de ani si patru copii. In iunie 2017, sotul sau a ucis-o legand-o pe sinele unui TGV. Dezgustatorul Robert Menard a ucis-o pentru a doua oara. Cer: retragere imediata si ancheta", a reactionat pe Twitter fostul ministru socialist pentru Drepturile femeilor, Laurence Rossignol.

Acesta a facut referire la o crima din iunie 2017: o femeie a fost legata pe sinele unui TGV si sotul sau, suspectat ca a ucis-o, s-a sinucis.

"O campanie cu atat mai odioasa cu cat vine din partea unui ales al Republicii", a scris pe Twitter si secretarul de stat insarcinat cu Egalitatea intre femei si barbati, Marlene Schiappa.

Robert Menard a denuntat pe aceeasi retea sociala reactii "paranoice".

Un alt afis arata un ginecolog care tine in maini o locomotiva de TGV iar in prim plan se vad picioarele unei femei care naste.

Independent ales in 2014 cu voturile partidului de extrema dreapta Frontul National, Menard, a declarat in 5 septembrie, intr-o dezbatere televizata, ca a fi francez inseamna a fi "european, alb si catolic".