Ministrii de externe ai tarilor din Liga Araba i-au cerut Washingtonului, intr-o rezolutie publicata duminica dimineata dupa o reuniune la Cairo, sa anuleze decizia privind recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului, informeaza duminica AFP si dpa, citate deAgerpres.

In rezolutie, ministrii arabi afirma ca SUA "s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace" din Orientul Mijlociu si cer ca Washingtonul "sa-si anuleze decizia asupra Ierusalimului".

Ministrii tarilor membre ale Ligii Arabe s-au reunit sambata seara, la sediul din Cairo, pentru o reuniune extraordinara in vederea formularii unui raspuns la decizia americana, care a provocat un val de nemultumire in lumea araba.

Ei au indemnat, de asemenea, comunitatea internationala sa recunoasca un stat palestinian "cu Ierusalimul de est drept capitala", partea orientala a orasului anexat din 1967 de catre Israel.

Initiativa presedintelui american Donald Trump este "denuntata si condamnata", a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, in timpul reuniunii in cadrul careia ministri arabi au rostit lungi discursuri pline de patos.