Avioane israeliene au bombardat pozitii militare ale miscarii islamiste Hamas in Fasia Gaza, ca raspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniana, a indicat vineri armata israeliana, citata de AFP. Ministerul Sanatatii din Fasia Gaza, controlata de Hamas, a raportat 14 raniti, conformAgerpres.

Oficiali de securitate din enclava palestiniana au indicat ca raidurile au lovit tinte din nordul Fasiei Gaza.

Potrivit agentiei EFE, armata israeliana a confirmat ca aviatia sa a vizat "un complex de antrenament si un depozit de munitii" apartinand miscarii islamiste Hamas, pe care o acuza de "toata activitatea ostila fata de Israel din Fasia Gaza".

Vineri dupa-amiaza, sistemul antiracheta israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, cateva minute mai tarziu, s-a inregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a cazut intr-o "zona neidentificata", fara sa se inregistreze raniti.

Fortele de securitate ale Hamas au precizat ca bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc dupa o "zi a maniei" in care mii de palestinieni au infruntat fortele israeliene pentru a protesta fata de decizia unilaterala a presedintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitala a Israelului.