Un palestinian, Mahmoud al-Masri, in varsta de 30 de ani, a fost ucis vineri la est de Khan Younes, in apropiere de bariera de securitate care inchide ermetic frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, a anuntat Ministerul Sanatatii, care a anuntat moartea unui al doilea palestinian si a retractat cateva ore mai tarziu, relateaza News.ro citand AFP.

Ministerul Sanatatii din Fasia Gaza a precizat ulterior ca acest al doilea barbat, impuscat in cap, se afla intr-o stare foarte grava.

Un purtator de cuvant al ministerului, Ashraf al-Qudra, a precizat ca tanarul palestinian, a carui inima a incetat sa bata, a fost declarat mort, dar ca medicii au reusit sa-l reanime la spital.

Manifestatii au loc vineri impotriva recunoasterii de catre Statele Unite a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Sute de palestinieni au fost raniti in ciocniri cu fortele israeliene.

Mahmoud al-Masri a fost ucis in urma unor tiruri ale armatei israeliene, in Fasia Gaza, in timp ce participa la aceste manifestatii.

El este primul palestinian ucis in manifestatiile impotriva deciziei presedintelui american Donald Trump, anuntate miercuri.

Ciocniri intre fortele israeliene si palestinieni "furiosi" la Ierusalim si in Cisiordania

Ciocniri au izbucnit vineri si la Ierusalim si in Cisiordania ocupata intre forte israeliene si palestinieni chemati sa-si manifesteze "furia" in uma recunoasterii de catre Statele Unite a Ierusalimului drept capitala Israelului, relateaza AFP.

O intensa si scurta bataie a implicat cateva zeci de manifestanti palestinieni si aproximativ 50 de politisti israelieni pe strazile Orasului Vechi, la Ierusalimul de Est.

Vitrine au fost facute tandari in zona, a constatat un fotograf AFP.

Politistii au batut si au lovit cu bastoane manifestanti, cu scopul de a-i impinge pe strazi adiacente.

Atat la Ierusalim, cat si in Cisiordania, confruntarile au ramas limitate la mijlocul zilei de vineri.

La Hebron, Betleem, Ierihon si in apropiere de Nablus, forte israeliene au replicat cu tiruri cu gloante de cauciuc si gaze lacromogene tirurilor cu pietre ale unor tineri palestinieni, cei mai multi cu fata ascunsa de esarfe, potrivit unui jurnalist AFP si unor martori.

La Hebron, sute de manifestanti, raspanditi in mai multe locuri in oras, au aruncat cu pietre in militari.

Ziua de vineri, marcata de marea rugaciune saptamanala musulmana, se anunta drept un barometru al furiei palestiniene fata de decizia anuntata miercuri de Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului.