Oficiul de legatura al NATO in Republica Moldova a fost deschis vineri, 8 decembrie, la Chisinau. La deschidere au participat Secretarul General adjunct al NATO, Rose Gottemoeller si premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, transmiteRadio Chisinau.

Secretarul General adjunct al NATO a subliniat ca deschiderea oficiului de legatura la Chisinau reprezinta un semnal clar a importantei relatiei pe care o are Alianta cu Republica Moldova. Ea subliniat ca NATO este o organizatie politico-militara, iar aspectul politic este unul foarte important si a mentionat ca in cadrul oficiului de la Chisinau nu vor fi angajati militari, ci numai civili.

Oficialul NATO a reiterat faptul ca Alianta Nord Atlantica intelege si respecta in totalitate neutralitatea Republicii Moldova. Parteneriatul va fi un beneficiu pentru ambele parti, a adaugat Rose Gottemoeller.

Deschiderea oficiului de legatura NATO la Chisinau va duce la o restartare a activitatilor pe linie bilaterala, a declarat premierul Pavel Filip. Prim-ministrul a subliniat ca acest eveniment reprezinta un element de normalitate si de deschidere internationala a Republicii Moldova si niciun actor politic nu ar trebui sa conteste acest lucru.