Organizatorii Jocurilor Olimpice din Tokio au dezvaluit o lista care expune trei mascote care ar putea deveni imaginea evenimentului care va avea loc in 2020. Acestea variaza de la eroi din desene animate la ratoni, pisici si caini-leu, potrivit AFP.

Dupa ce organizatorii au fost acuzati de plagierea logoului olimpic, organizatorii locali au lasat selectia mascotei pentru evenimentul din Tokio pe seama elevilor de la scolile elementare din Japonia. Rezultatul final al votului va fi anuntat pe 28 februarie.

Mascotele pot fi recunoscute instant ca fiind create in Japonia, fiind parca desprinse din animeuri.

Modelul A este unul futurist, cu urechi ascutite si ochi de dimensiuni mari, aminteste de benzile desenate de origine japoneza, manga. Potrivit organizatorilor, acest erou din desene animate are un "puternic simt al corectitudinii" si se poate deplasa mai repede ca viteza luminii. Varul sau, care ar reprezenta competitia pentru paralimpici, are abilitatea de a "vorbi cu pietrele si vantul".

Modelul B este un hibrid si aduce impreuna o pisica norocoasa si o vulpe acoperite cu o pelerina rosie ca focul si un caine-leu de culoare albastra care protejeaza sanctuarele japoneze.

Modelul C aduce impreuna o vulpe decorata cu margele preistorice "magatama" si un raton de culoare rosie.

Tokio face progrese semnificative pentru reducerea costurilor pentru pregatirea Jocurilor Olimpice din 2020, insa Comitetul Olimpic International solicita in continuare scaderea cheltuielilor din bugetul curent de 12 miliarde de dolari.