Guvernul german nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, conform CNN.

Merkel, despre decizia lui Donald Trump cu privire la Ierusalim: "Guvernul Federal nu sustine aceasta decizie, pentru ca statutul Ierusalimului trebuie negociat in contextul solutiei celor doua state", a scris Seibert pe Twitter, potrivit news.ro.

Presedintele SUA Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitala a Israelului, marcand o ruptura spectaculoasa cu predecesorii sai si ignorand puternicele avertismente ale liderilor din regiune si nu numai, care se tem de un val de violente in Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o "zi istorica" recunoasterea de catre presedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

"Este timpul sa se recunoasca oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului", a declarat el intr-o scurta alocutiune, la Casa Alba, in cursul careia a insistat asupra vointei sale de a recunoaste pur si simplu "o realitate". Miscarea islamista palestiniana Hamas a amenintat miercuri ca decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului va deschide "portile infernului intereselor americane in regiune", relateaza AFP.