Pregatirile pentru mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim vor incepe "imediat", potrivit declaratiilor oferite de secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AFP. Acesta este de parere ca mutarea va intari securitatea si ii va proteja pe americanii aflati in Orientul Mijlociu.

Rex TillersonFoto: state.gov

Seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, a spus, intr-un comunicat de presa ca decizia de a muta ambasada SUA in Israel a fost luata dupa consultari cu "numerosi prieteni, parteneri si aliati".

"Credem ferm ca exista sansa unei paci durabile. Departamentul de Stat va incepe imediat procesul de punere in practica a deciziei si va incepe pregatirile pentru mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim", a spus Tillerson.

Secretarul de stat a declarat ca au fost realizate planuri de securitate pentru a-i proteja pe americanii aflati in regiunile vizate si ca au incredere in capacitatea SUA de la asigura cetatenilor securitatea necesara.

"Am luat toate masurile corespunzatoare din timp si suntem increzatori in capacitatea noastra de a asigura securitatea cetatenilor nostri", mai spune Tillerson.