Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut vreodata in Franta, a murit in noaptea de marti spre miercuri, la varsta de 74 de ani, in urma unui cancer la plamani, a declarat sotia sa, Laeticia, pentru AFP.

"Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fara sa cred asta. Si totusi asa este. Sotul meu nu mai este. Ne paraseste in aceasta noapte asa cum a trait de-a lungul intregii sale vieti, cu curaj si cu demnitate", a scris ea intr-un comunicat de presa.

"Pana in ultima clipa, el a tinut piept acestei boli care l-a rascolit de el luni intregi, oferindu-ne tuturor o lectie extraordinara de viata. O inima batand atat de tare intr-un corp de rocker care a trait o viata fara concesii pentru publicul sau, pentru cei care s-au indragostit si pentru cei care l-au iubit", continua Laeticia comunicatul despre la sotul ei, Jean-Philippe Smet, pe numele sau real.

Nu a existat prea multa speranta in ultimele zile dupa spitalizarea sa pentru tulburari respiratorii cu o luna in urma. Dupa sase zile intr-o clinica din Paris, Johnny Hallyday a decis sa se intoarca acasa la Marnes-la-Coquette, la vest de Paris, si din acel moment sotia sa nu a mai comunicat nimic prin intermediul retelelor sociale. Un semn rau, avand in vedere ca scria in mod regulat vesti linistitoare despre cantaret, inca de la inceputul lunii martie cand el anuntase ca se trateaza de aceasta boala. Un cancer despre care se stia deja ca i-a produs metastaze.

Detectat la plamanii in noiembrie 2016, acest cancer l-a doborat intr-un an pe cel pe care toti fanii sai l-au crezut invincibil, comenteaza AFP.

Primul sau LP a fost intitulat 'Hello Johnny' si a aparut in 1960. Un an mai tarziu, cover-ul sau 'Lets Twist Again' s-a vandut in peste un milion de exemplare, devenind disc de aur.

Intr-o cariera de 57 de ani, cel care va ramane pentru totdeauna "idolul tinerilor" pentru milioane de fani francezi, a avut peste 100 de turnee si a vandut peste 100 de milioane de albume.