George Soros vrea sa influenteze, prin intermediul unor ONG-uri sustinute de el, alegerile parlamentare din anul viitor care vor fi determinante pentru destinul Ungariei, a declarat directorul de comunicare al FIDESZ, in cadrul unei emisiuni difuzate luni, de postul public de televiziune M1 din Ungaria, potrivit Rador.

Balazs Hidveghi a reactionat la informatia ca fundatia lui George Soros a alocat, cu titlul de sprijin, 130 de milioane de forinti Fundatiei "Forta umanitatii", din Pecs. Balazs Hidveghi a subliniat: George Soros vrea sa se amestece in alegerile parlamentare pentru a-i dezbina pe cei care sunt impotriva Planului-Soros, care prevede primirea imigrantilor in mod permanent si obligatoriu, fara a fi stabilit un plafon numeric, motiv pentru care miliardarul american s-a lansat intr-un atac serios. Insa, Ungaria dispune de o sustinere puternica din partea societatii maghiare datorita consultarii nationale in problema privind migratia.

Directorul de comunicare al FIDESZ a mai mentionat ca sunt multe exemple cu privire la implicarea lui George Soros in mod direct in alegerile care au avut loc in Europa si America. Printre altele s-a aflat ca pentru promovarea propriilor interese, George Soros a cheltuit in timpul alegerilor pentru Parlamentul European sase milioane de dolari, din care doua milioane de dolari au fost folositi in Ungaria, a mai precizat Balazs Hidveghi.