Celebrul violonist Andre Rieu a scapat de amenda impusa de peste 100.000 de euro impusa de autoritatile olandez dupa ce un grup de copii din Romania a cantat alaturi de el pe scena dupa ora 23,00, limita legala stabilita in astfel de cazuri, potrivit deciziei unui tribunal din Olanda, scrie AFP.

Andre Rieu, conferinta de presa la BucurestiFoto: Catalina Filip

"Tribunalul a estimat ca amenda nu era suficient fondata", a declarat tribunalul din Limburg (sud), intr-un comunicat, in care se arata ca este "prea subtire" dovada ca Andre Rieu era angajatorul copiilor in momentul faptelor.

Andre Rieu, cunoscut ca "regele modern al valsului", a primit initial o amenda de 236.000 euro, redusa apoi la jumatate, dupa ce un grup de tineri romani au cantat la nai alaturi de acesta pana la miezul noptii, intr-o serie de concerte din 2015.

Ori, legea olandeza spune ca minorii nu trebuie sa cante pe scene dupa ora 23,00.

Violonistul invitase copiii alaturi de virtuosul roman al naiului Gheorghe Zamfir in cadrul unor concerte in orasul sau nata, Maastricht, in iulie 2015.

Andre Rieu, care a calificat amenda drept "absurda", a sesizat justitia in octombrie, afirmand ca nu stia ca este "angajatorul copiilor, care cantau cu dl Zamfir", potrivit avocatului sau, Sander Lely.